Treasury Toolkit

De Thésor Treasury Toolkit biedt geavanceerde hulpmiddelen voor iedereen die, net als onze treasury adviseurs, nauwgezet de marktontwikkelingen wil volgen. Deze toolkit omvat praktische rekenmodellen en meldingen die door onze adviseurs dagelijks worden gebruikt en nu ook voor u beschikbaar zijn.

 

In de toolkit vindt u onder meer duidelijke grafieken met actuele rentetarieven, waarmee u de rente-aanbiedingen van financiers kunt vergelijken, uw portefeuilles kunt evalueren, en rentenota’s kunt controleren.


Belangrijkste functies:

  • Tarieventoetser
   Bereken hier tarieven/rentepercentages voor onder andere leningen en swaps. Ook kunt u de financiële gevolgen van een vervroegde aflossing van een lening inzichtelijk maken.

 

  • Marktwaarde
   Deze functie helpt bij het bepalen van de marktwaarden van leningen, swaps en andere financiële producten. Dat is van belang voor kwartaal- en jaarrekening en het mogelijk vervroegd aflossen van een lening. Door gegevens in te voeren, zoals het huidige schuldrestant, stortingsdatum, rentepercentage en spread, krijgt u niet alleen de marktwaarde maar ook een overzicht van de opbouw van de marktwaarde. Een kasstroomschema toont u per renteperiode het schuldrestant en de cashflow.

 

  • Cashflow controle
   Een roll-over lening is een veel gebruikt instrument binnen treasury en is gebaseerd op variabele rente die iedere roldag opnieuw wordt ingesteld. De steeds bewegende geldmarkt geeft onzekerheid over de in de toekomst te betalen rente. In dit gedeelte van de Toolkit heeft u de mogelijkheid om de kasstromen van uw roll-over lening(en), maar ook die van een renteswap, rentecap, Floor, en FRA te controleren.

 

  • Marktinformatie
   Hier vindt u een dashboard waar u inzicht krijgt in het verloop van rentetarieven, valutakoersen en beursinformatie. Tarieven van onder andere Euribor, de Swaprente, de staatsrentes, de Forward Rate Agreements, en het €STER tarief worden weergegeven. U kunt hier zelf grafieken aanmaken en zo de actuele renteontwikkelingen goed in beeld krijgen.

 

  • E-mailalerts
   Blijf proactief op de hoogte van benchmarkontwikkelingen, algemene renteontwikkelingen en ingestelde afwijkingen in rentes door het instellen van e-mail alerts. Op deze manier wordt u op de hoogte gebracht wanneer een bepaald renteniveau wordt bereikt. Dit kan zowel voor het tarief van een lening, het tarief van een swap als voor een vervroegde aflossing. Kies uit dagelijkse/frequente updates, conversie-alerts en bandbreedte-alerts om op de hoogte te blijven van belangrijke financiële veranderingen.

 

 

Meer weten?

Voor meer informatie over de Thésor Treasury Toolkit en hoe deze uw besluitvorming kan ondersteunen, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.

 

Contact opnemen