Basistraining Treasury Publieke Sector

 

Vraagt u zich ook weleens af welke impact renteontwikkelingen hebben op uw organisatie en hoe u de financieringsbehoefte op een juiste manier kunt invullen? Welke leningtypes en financiële instrumenten u hiervoor in kunt zetten en welke voor- en nadelen deze met zich meebrengen?
Treasury draait daarnaast om de beheersing van risico’s. Van verschillende renterisico’s tot het tegenpartijrisico. Welke maatregelen neemt u en welke mogelijkheden heeft u hierbij?

 

In onze interactieve basistraining Treasury Publieke Sector krijgt u antwoord op deze en vele andere vragen. Dit wordt ondersteund door middel van een aantal casussen die besproken zullen worden. Daarnaast is er ruimte voor de inbreng van eigen casuïstiek.

De Basistraining Treasury Publieke Sector is bestemd voor (Directeur-)Bestuurders, Controllers, Financieel managers en Medewerkers die verantwoordelijk zijn of worden voor de dagelijkse gang van zaken op gebied van treasury van instellingen binnen de publieke sector.

 

Leerdoelen

Na de training beschikt u over kennis van:

  • de organisatie van treasury;
  • leningtypes en financiële instrumenten;
  • rentemethodes, rentecurves en waarderingen;
  • de beheersinstrumenten gericht op treasury;

en bent u in staat om:

  • de liquiditeitspositie op korte termijn en lange termijn te bepalen;
  • de financieringsbehoefte in te vullen;
  • treasuryrisico’s inzichtelijk te maken en deze te managen;
  • financiële ratio’s te interpreteren.

In het programma wordt voldoende ruimte gecreëerd om uw eigen praktijksituatie in te brengen.

 

12 PE-punten

Na het volgen van de Basistraining Treasury ontvangt u een bewijs van deelname. Hiermee kunt u, wanneer van toepassing, 12 PE-punten registreren.

 

Data

Wij geven deze tweedaagse training op:

  • woensdag 18 september 2024 en woensdag 2 oktober 2024. 

Deze training zal fysiek op locatie worden gegeven. De training zal plaatsvinden bij een minimum aantal van 6 deelnemers.

 

Kosten

De kosten van de training bedragen € 1.795,- exclusief 21% BTW, inclusief cursusmateriaal en lunch. Wanneer u op reguliere basis diensten van Thésor afneemt, en u zich bij ons aanmeldt, verlenen wij een korting van 10% op de genoemde prijs.

Onze annuleringsvoorwaarden zijn de volgende: Tot 8 weken voor de eerste trainingsdag is annuleren kosteloos, daarna zal 50% en vanaf 4 weken 100% van de totale kosten in rekening worden gebracht. Het is altijd mogelijk een vervanger naar de training te laten gaan.

 

Inschrijven

 

Inschrijven voor de Basistraining Treasury training!

 

Onze diensten

Benieuwd welke diensten wij nog meer aanbieden naast het geven van trainingen? U leest het hier.