Strategisch adviseren

 

Stijl van adviseren

Gezond nieuwsgierig naar financierings- en risicovraagstukken: het zit in onze genen. Onze adviseurs hebben een bedrijfskundige of bedrijfseconomische opleiding genoten en zijn op inhoudelijke vakkennis gescreend door DSI, maar strategisch adviseren gaat veel verder.

 

“Iedereen met een beetje verstand van zaken” kan adviseren. Maar strategisch adviseren is veel meer dan alleen vakkennis overbrengen. Bij Thesor kijken we dan ook of een adviseur impact heeft en er ook daadwerkelijk iets met zijn of haar adviezen wordt gedaan, maar hoe heb je als adviseur echt impact?

 

Impact hebben is makkelijker gezegd dan gedaan. Een goed adviseur beseft zich dat er een wezenlijk verschil is tussen “overtuigen op basis van vakkennis” en “overtuigend zijn”. Om overtuigend te zijn focussen we ons wat we voor u willen bereiken. Dat begint met een goede communicatieve instelling. En een goede communicatieve instelling begint weer met goed luisteren naar wat u wilt en wat u nodig heeft.  Hier begint het opbouwen van vertrouwen en deze is niet alleen noodzakelijk voor een langdurige samenwerking, maar ook om soms te confronteren. U wilt immers iets veranderen aan bijvoorbeeld de financieringsstructuur of uw risicoprofiel van uw organisatie. Onze adviseurs weten ook bij zwaar weer, hoog in de boom feilloos te balanceren tussen vertrouwen en confrontatie.

 

Inhoudelijke vraagstukken

In ons adviespraktijk merken we steeds vaker dat vraagstukken complexer en meer multidimensionaal worden: verschillende vakdisciplines, diverse interne en externe belangenhouders met verdeelde belangen en visies, veranderende verdien- en financieringsmodellen et cetera.

 

Deze complexe en multidimensionale vraagstukken vragen om een advies dat verder reikt dan ons eigen vakgebied van corporate finance en treasury. Een advies waarin trends, ontwikkelingen en risico’s zijn meegenomen en dat rekening houdt met de visies en belangen van alle betrokken partijen. Het proces om vervolgens tot een weloverwogen advies te komen start met een uitgebreide analyse. We passen verschillende analysemethoden toe om een vraagstuk helemaal uit te pluizen en gaan we het gesprek aan met betrokken partijen. Wat zijn hun visies en belangen rondom het vraagstuk? Welke partijen kunnen je helpen in het behalen van de gewenste resultaten? Netwerken en verbinden is voor ons een absolute noodzaak om tot een goed en gedegen advies te komen.

 

Onze diensten

 

De publieke sector kenmerkt zich veelal door haar kapitaalsintensieve karakter. Rentelasten op financiering vormen hiermee, ondanks de historisch bezien lage rentes, een belangrijke post op de begroting. Bovenal een onzekere post. Maakt de schuldpositie in combinatie met de bijbehorende rentelasten uw organisatie nu of richting toekomst kwetsbaar?

 

Benieuwd waar wij u bij van dienst kunnen zijn? U leest het hier.