Edwin Schut

In juni 2024 viert Edwin Schut zijn vijfjarig jubileum bij Thésor. Hij trad in 2019 in dienst na meer dan tien jaar in het bankwezen te hebben gewerkt, onder andere als accountmanager Bijzonder Beheer. “Door de vele reorganisaties en veranderingen heerste er een vreemde, cynische sfeer bij de bank”, vertelt Edwin. “Je wist eigenlijk nooit hoe de vlag er de volgende maand bij zou hangen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een andere baan. Ik moest wel even door de vacature van Thésor heen prikken, maar toen ik eenmaal hier op kantoor was geweest en de mensen had gesproken, was ik er zeker van dat dit bedrijf bij mij paste.”

 

Eén van de leukste aspecten van zijn baan als Treasury Adviseur vindt hij het contact met klanten. “Ik besteed zeker 90 procent van mijn tijd aan de klant en niet aan allerlei processen en interne rompslomp zoals bij de bank. We bezoeken klanten, leren hun werkomgeving kennen en weten hoe het er daaraan toegaat. We bouwen echt een relatie op. Het is ook prettig dat we altijd met z’n tweeën naar klanten gaan, want dan kunnen we na afloop altijd even reflecteren en elkaar tips geven.”

 

Geen interim
“Bij Thésor doen we bijzonder veel samen”, vervolgt Edwin verder. “Dat viel me echt op toen ik hier begon. Collega’s nemen echt de tijd voor je als je met vragen zit en zijn heel behulpzaam. We laten echt niemand verzuipen als hij omkomt in het werk of een lastige vraag heeft. Er wordt ook geen ‘adje interim’ ingevlogen als iemand afwezig is, zoals bij de bank. Nee, we lossen het samen op, want iedereen voelt zich verantwoordelijk. Dat draagt bij aan de uitstekende sfeer. En bijna elke maand doen we samen een leuke activiteit. Vanavond staat er een darttoernooitje op het programma.”