Alex Moeskops

  Alex Moeskops, 28 jaar oud, werkt sinds november 2023 bij Thésor als financieel analist. Na zijn studie Bedrijfseconomie en een master Finance begon hij zijn carrière als hypotheekadviseur. “Hoewel ik het leuk vond bij mijn vorige werkgever, merkte ik na 3,5 jaar dat ik behoefte had aan meer uitdaging. De korte processen en het herhaaldelijk uitleggen van bepaalde typen hypotheken begonnen eentonig te worden,” zegt Alex. “Toen ik op zoek ging naar iets nieuws, werd ik benaderd door de recruiter van Thésor. Precies het juiste moment dus.”

   

  Alex is nu een paar maanden aan de slag bij Thésor en hij ziet al duidelijk verschil met zijn vorige baan: “Bij Thésor is elke klant anders en zijn de trajecten complexer. Dit betekent dat we echt maatwerk leveren in onze plannen en analyses. Herhaaldelijk werk komt hier niet voor. Bovendien geeft het werken voor maatschappelijke organisaties veel voldoening.”

   

  Als financieel analist werkt Alex samen met meerdere financieel adviseurs aan verschillende klantcases. “Het samenwerken met adviseurs die allemaal hun eigen kennis en stijl hebben, zorgt voor een diverse leerervaring. Iedere adviseur heeft zo zijn eigen specialisme en je kunt met vragen altijd bij iemand terecht, ook als het niet over zijn of haar klant betreft. De werksfeer is open en de bereidheid om elkaar te helpen is groot.”

   

  Masterclasses

  Bij Thésor wordt veel waarde gehecht aan kennisdeling. Eens in de twee weken geeft een ervaren adviseur een interne masterclass over een specifiek onderwerp. “Iedereen kan hierbij aansluiten, ook de studenten die hier werken. Binnenkort ga ik een training volgen over volkshuisvesting en begin ik aan een cursus om het ACI Dealing Certificate te behalen, een bewijs van expertise voor treasury-adviseurs. Daarnaast maak ik deel uit van de projectgroep ‘zorg’, waar we werken aan verschillende casussen in de zorgmarkt. Voorlopig ben ik nog niet uitgeleerd bij Thésor.”