Naar aanleiding van de Europese aanpak voor klimaatverandering spannen Aedes en de Woonbond zich er voor in dat alle corporatiewoningen in 2020 gemiddeld een energielabel B hebben. Bij veel woningcorporaties ligt momenteel dan ook een aanzienlijke investeringsopgave om deze labelstappen te realiseren.

 

Mogelijk heeft ook u met dergelijke energetische projectinvesteringen te maken. In dat geval kan het interessant voor u zijn om groenfinanciering te overwegen. Zo hebben wij voor een van onze relaties recentelijk een 10-jaars groenlening aangetrokken waarvan de rente ruim 0,17% lager was dan diens vergelijkbare ‘grijze’ evenknie. Dit levert over de looptijd een nominale rentebesparing op van ruim € 130.000!

 

Wil u ook profiteren van de voordelen die groenfinanciering biedt? In dat geval is het belangrijk om te weten dat er specifieke contractvoorwaarden van toepassing kunnen zijn: normaliter is de groene rentekorting geen ‘free lunch’. Zodoende is specifieke kennis noodzakelijk voordat u een leningcontract met een groenfonds aangaat.

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om te zien wat we voor u kunnen betekenen.