• Strategisch adviseren

  Gezond nieuwsgierig naar financierings- en risicovraagstukken: het zit in onze genen. Onze adviseurs hebben een bedrijfskundige of bedrijfseconomische opleiding genoten en zijn op inhoudelijke vakkennis gescreend door DSI, maar strategisch adviseren gaat veel verder.

  Ontdek meer
 • Financieel beleid & sturing

  Heeft u ook een grote investeringsopgave in uw werkgebied en is het onoverkomelijk dat een gedeelte van uw maatschappelijk vermogen wordt ingezet Een goed gedegen financieel beleid biedt u hierbij houvast.

  Ontdek meer
 • Treasury in
  vertrouwde handen

  De rode draad binnen onze organisatie is betrokkenheid met onze klanten, maar ook met elkaar. We zijn een hecht team, helpen en stimuleren elkaar.

  Ontdek meer

Onze focus

Thésor focust zich toe op  de passiva-kant van uw balans. Dat doen wij voor kapitaalintensieve maatschappelijke organisaties. Bent u op zoek naar begeleiding bij financieringstrajecten, het ontwikkelen van financieel beleid of wilt u simpelweg weten welke kansen er liggen in uw vermogens- en financieringsstructuur? Klik op de sector waar u werkzaam bent en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Wie is Thésor?

Thésor is al ruim 25 jaar specialist in treasury. Onze klanten zijn voornamelijk kapitaalintensieve maatschappelijke organisaties zoals woningcorporaties, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, nutsbedrijven en decentrale overheden.

 

Samen met onze opdrachtgevers bouwen we aan een financieel gezonde publieke sector. Onze klanten kunnen altijd op ons rekenen.

Ontdek meer Bekijk ons team

REKENTOOL WACC

Sector

VPB-plichtig


Omvang Eigen vermogen

x1.000

Omvang Vreemd vermogen

x1.000

Kostenvoet Vreemd vermogen

%

Kostenvoet Eigen vermogen

Landelijke service

Onafhankelijk adviseur

Werken zonder provisie

Trainingen

Thesor Actueel

6 januari 2023

Thésor Benchmark 2023 – Hoe lang houden we dit vol?

De Thésor Benchmark vergelijkt al enkele jaren de financiële performance van de woningcorporaties op basis van hun begroting en onderscheidt zich door haar toekomstgerichtheid. Maar dit jaar is het écht anders!

25 augustus 2022

Afschaffing verhuurderheffing: waar liggen de risico’s?

Met de afschaffing van de verhuurderheffing vanaf 2023 ontstaat er veel meer investeringscapaciteit voor woningcorporaties. Maar hoeveel en welke risico’s liggen erop de loer?

16 augustus 2022

Niet-DAEB-financieren: “Geef mij maar die hogere rente!”

Vaak zie je dat bij het financieren van niet-DAEB het rentepercentage op de lening een belangrijke afweging is. Maar moet de rente wel de doorslaggevende factor zijn? En welke andere factoren spelen mogelijk een nog veel grotere rol?

15 juli 2022

Rente- en inflatiegevoeligheid van woningcorporaties

Alles wordt duurder, de rente stijgt excessief en de huizenmarkt moet nu wel in elkaar klappen. Dat is hoe inflatie en rente op de gemiddelde verjaardag wordt besproken. Bij woningcorporaties ligt dat wat genuanceerder. 

21 juni 2022

APT: Wat we betalen is oké, maar hoe? Geen idee…

De afgelopen anderhalf jaar heb ik me meer dan eens mogen verbazen. Deze periode stond voor mij in het teken van diverse ‘activa passiva transactie’-trajecten. De gehanteerde afkorting (APT) is inmiddels voor menigeen die actief is in de corporatiesector geen onbekende meer. In een APT worden corporatiewoningen verkocht door tegelijk leningen over te dragen. Dit is vanuit verschillende perspectieven een interessante oplossing.

23 mei 2022

Scholen en duurzaamheid

De voorbereidingen voor de begroting staan voor de deur. Naast de nasleep van de corona-crisis, heeft u al nagedacht over het verduurzamen van het schoolgebouw? Of is dit wellicht nog ver weg en kunt u zich aankomend jaar focussen op ander gestelde doelen? Leest u dan even mee.

 

23 maart 2022

Handreiking financiering niet-DAEB

Steeds meer woningcorporaties zijn van plan om meer woningen te bouwen in het middenhuursegment (niet-DAEB).  Zeker sinds de wet- en regelgeving aangepast is met het buiten werking stellen van de marktverkenning op 1 januari 2021.  Maar hoe zit het eigenlijk met de (externe) financiering hiervan?